Fertilitetsbehandling,  Kendt ægdonor,  Ægdonation

Del 5 – Det opslag, der ændrede vores liv……

Efter min søsters mislykkede stimulering og den fejlslagne donation til os, gik vi atter i tænkeboks!

Vi vidste på daværende tidspunkt, ikke hvilken vej vi skulle gå…..

Skulle vi droppe drømmen om et barn fuldstændig og bare rejse jorden tynd og nyde tosomheden? Eller skulle vi fortsætte kampen mod ønskebarnet?

Vi overvejede på ny fase 2 i vores adoptionsproces, som umiddelbart var den eneste vej, som kunne ”garantere” os et barn… Hvis vi altså blev godkendt som egnede forældre 😉 Hvis du over vejer adoption, kan jeg varmt anbefale at læse Pelle Hvenegaards bog: Kære Zoe Uhkona, læs min anmeldelse af bogen HER.

360 grader

Efter et par måneder, hvor vi havde vendt og drejet tingene 360 grader og vi fortsat ikke var nået videre, var jeg ved at blive virkelig modløs og generelt dårlig tilpas i mit sind og krop!

Sørens melding var fortsat, at han var villig til at følge den vej, som jeg ville have det bedst med. Hvad enten det måtte være adoptionsvejen eller at prøve med en ny ægdonor.

Det var jo fantastisk!!!! At han var så åben for alle muligheder, men retrospektivt tror jeg, at jeg helt ubevidst følte et endnu større pres. For nu var det op til ”mig” at træffe den rigtige beslutning for os! Og hvad nu hvis jeg ville fortryde vores valg…

Som så mange andre i fertilitetsbehandling fortæller, så fylder det at være i behandling alt! Noget af det aller sværeste var abstrahere fra alle de ubekendte faktorer og bekymringer. Fx Bliver vi en dag gravide? Og bliver den graviditet til vores ønskebarn? Er det den rigtige klinik vi har valgt, og er det nu den rigtige behandling lægerne vælger at igangsætte osv. osv.

Men så en dag, nærmest ud af det blå, skrev jeg det indlæg, som skulle vise sig at ændre vores liv for altid!

Den 16. marts 2016, sad jeg på mit arbejde og havde netop fået et afbud. Tankerne rumsterede i mit hoved, og jeg kunne ikke koncentrere mig om arbejdet…….. Pludselig kom jeg i tanke om den hemmelige facebookgruppe, hvorigennem jeg kunne søge efter en kendt ægdonor. Inden jeg nåede at tænke så meget over det, begyndte jeg at skrive…..

Som tidligere nævnt anbefalede IVF-SYD os, at vi fandt en kendt ægdonor. Hvis vi valgte en donor gennem klinikken, var vi kun garanteret 4-6 æg, da de ofte delte den portion æg, som donor fik taget ud, i to. Hvis vi i stedet for selv fandt en donor, ville vi kunne modtage alle æg. Det ville derfor kunne forøge vores chancer for graviditet betragteligt. Som sagt så gjort.

Så gjorde jeg det!

Jeg skrev det mest grænseoverskridende opslag, som jeg efter utallige gennemlæsninger slog op i den hemmelige facebookgruppe (Gruppen er knap så hemmelig, så du kan finde den her, hvis du har behov for det):

”Vi søger dig, som kan hjælpe os med at skabe vores familie!
Vi er ufrivilligt barnløse på 3 år og har været igennem 8 mislykkede forsøg. Vi er henholdsvis 33 og 37 år og har været sammen i 11 år. Vores situation er den, at jeg ikke selv producerer mange æg og forventes at gå i overgangsalder tidligt. Derudover skal min mand have foretaget et udtræk, en såkaldt TESA (biopsi i testiklerne), for at få sædceller til mikro-inseminationsbehandlingen.
Vi søger derfor en kvinde, som har lyst og er villig til at donere flere æg end de 4-6 æg, det er tilladt at donere ved hjælp af en ukendt ægdonor fra fertilitetsklinikkens kartotek. Klinikken i Fredericia har derfor anbefalet os at søge en kendt donor, da vores chancer for befrugtet æg og en efterfølgende graviditet dermed bliver højere.
De kærligste hilsner
Anja og Søren

Og så var det bare at vente……

Til min store overraskelse var der allerede efter de første 2-3 timer 8 kvinder, som havde reageret positivt på mit opslag og tilbudt deres hjælp!

Jeg var fuldstændig overvældet, og Søren vidste ikke engang at jeg havde lavet et opslag i den hemmelige facebookgruppe….. Shit hvordan fortæller man lige sin mand det………. Men der var heldigvis ikke noget at frygte!

Søren synes det var pisse sejt af mig bare at springe ud i det, og så begyndte jeg at græde, – glædestårer for det bare var så stort! Jeg følte næsten, at vi allerede havde et barn på vej.

Hvordan vi valgte “vores” ægdonor?

Da jeg havde fortalt Søren om min grænseoverskridende gerning, begyndte vi at kigge kvinderne igennem. Da vi jo ikke kendte nogen af dem, var det helt nærliggende at kigge på billeder på deres facebookprofiler. Da vi havde fået stillet vores nysgerrighed, udvalgte vi 2 kvinder, som vi umiddelbart synes lignede mig mest, og som jeg havde en god fornemmelse af.

Jeg kontaktede dem efter aftale på Messenger, og allerede samme aften havde vi en aftale i hus med en af kvinderne. Vi aftalte, at vi skulle komme hjem til hende privat i påsken 2016.

Første møde

Det var fuldstændig surrealistisk, at vi snart skulle mødes med den kvinde, som kunne hjælpe os et skridt tættere på drømmen om en familie.

Men dagen inden vi skulle mødes, fik vi en besked fra kvinden om, at hun desværre var blevet syg, og at vi derfor blev nødt til at udskyde vores aftale……

Straks gik min hjerne i gang, og et splitsekund blev jeg bekymret for, at det alligevel ikke ville lykkes, og om det nu var det rigtige valg….. total selvsabotage, kender I det???

Men jeg skød heldigvis hurtigt tanken fra mig, og begyndte at pakke bilen til en tiltrængt påsketur til København.

Forløbet tog endnu en ny drejning

Mens vi sad og nød en kold øl i Kødbyen, opdagede jeg at donor havde skrevet et opslag i den hemmelige facebook-gruppe.

Mig og en kold øl ahhh!

I opslaget luftede hun sin frustration over reglerne for ægdonation. Det tydede nemlig på, at hun måske var ”låst” til den klinik, som hun første gang donerede på, på Frederiksberg.

Det var vildt frustrerende, for vi var ikke blevet informeret om denne regel, da vi gik i gang med at søge efter en ægdonor. (Reglen blev dog ophævet selvsamme sommer…)

Nå men det korte af det lange var, at det i første omgang lykkes IVF-syd at finde en løsning, så vi alligevel godt kunne komme i gang, hvilket vi var taknemmelige for.

Endelig – Første møde med vores kommende ægdonor

En uge senere mødtes vi hjemme hos ægdonor i hendes nye lejlighed et sted i Sønderjylland. Vi kom med hjemmebagt rugbrød, og hun havde sørget for det resterende til en lækker lille frokost.

Det var hyggeligt og snakken faldt let. Vi snakkede om løst og fast, hun fortalte om sin baggrund og familie og vi om vores.

Mine anbefalinger

Den dag i dag, ville jeg have ønsket at vi havde haft en lille guide med spørgsmål til hvordan vi hver især havde et ønske om hvordan ægdonationsprocessen skulle foregå. Så vi havde haft nogle gode erfaringer eller spørgsmål, at kunne have læne os op ad. Derfor har jeg lavet en lille mini-guide til dig, som måske skal igennem samme proces som os. Du finder den HER.

Hvorfor en mini-guide?

Grunden til at jeg kunne have ønsket mig en guide var, at vi ikke helt fik præciseret vores ønsker omkring selve ægdonationen, og den efterfølgende kontakt imellem os. Mere om det i et senere indlæg, hvor jeg vil gå i dybden med de tanker og føleser jeg havde gennem ægdonationsforløbet, da jeg endelig blev gravid.

Så skal donor endelig i gang, men men men…..

Samme dag, som donor skulle møde på klinikken i Fredericia, blev jeg ringet op af IVF-syd på mit studie, hvor jeg fik den mest nedslående besked…. “Vi beklager meget, men donor er læst til Danfert på Frederiksberg….”

Lovmæssigt var det ikke tilladt, at donere på mere end én klinik. Denne regel var vi desværre ikke blevet informeret om, så hvis vi fortsat ønskede den donor vi selv havde fundet, skulle vi flytte vores behandling til Frederiksberg hos Danfert.

Jeg var så ked af det, frustreret og ikke mindst i vildrede. Klinikken i Fredericia havde nemlig tilbudt os, at vi kunne få en åben ægdonor gennem dem, hvor vi undtagelsesvis ville modtage en hel portion æg, som plaster på såret for den uheldige situation, som vi var landet i…..

En super fin gestus, som vi dog valgte at takke nej til. Vi fulgte vores hjerte og mavefornemmelse, og valgte at flytte vores behandling til Danfert.

Næste indlæg kommer til at omhandle selve ægdonationsprocessen.

FacebookDel blogindlæg på facebook

Mit navn er Anja Faber, jeg er 37 år gammel. Jeg bor sammen med min mand Søren og vores 2 børn, Ellienor og Elliott på knap 3 år og 1 år. Jeg er pt. på barsel med Elliott, men når jeg til august vender tilbage til arbejdslivet, er det som Sundhedskonsulent i Hedensted kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *