Fertilitetsbehandling,  Kendt ægdonor,  Mini-guide,  Ægdonation

Mini-guide til DIG med en kendt ægdonor

En ægdonor kan være kendt, anonym eller åben (ikke-anonym)

En kendt ægdonor, som jeg vil beskrive i dette indlæg, vil ofte være en donor, som modtageren selv kender privat eller alternativ finder selv. En anonym ægdonor er ukendt for modtageren og vil altid være det, det eneste der er kendt for modtager kan være højde, vægt, hudfarve, hårfarve, øjenfarve, alder og evt. blodtype. En  åben ægdonor vil ofte give mulighed for at udveksle flere oplysninger. Barnet vil herunder få kan mulighed for at få kontaktoplysninger på ægdonoren, når barnet fylder 18 år.

Hvis dig der læser med, kunne tænke dig at blive ægdonor, kan du læse mere om det her på Fertilitetsliv.dk.

Denne miniguide er mine anbefalinger til DIG, som selv skal i gang med at lede efter en kendt ægdonor eller som allerede er i proces ægdonation.

Den første kontakt

Kontakten til en kendt ægdonor kan ske på forskellige måder, herunder er dem, jeg har kendskab til:

  • Søster, veninde eller omgangskreds mv.
  • Facebook-gruppen ”Den hemmelige gruppe – bliv ægdonor. (Her fandt vi selv vores donor)
  • Hvis du har kendskab til andre grupper eller lign., må du meget gerne sende dem til mig, så vil jeg blive glad. Mail: frufaber@outlook.dk

Hvis du har lyst til at læse mit indlæg som jeg har skrevet til Fertilitetsbaby.dk, om den dag, hvor jeg lagde et skriv op i den ”Den hemmelige gruppe – bliv ægdonor”, så klik HER.

Her er det skriv jeg lagde op den 16 marts 2016:

Vi søger dig, som kan hjælpe os med at skabe vores familie!
Vi er ufrivilligt barnløse på 3 år og har været igennem 8 mislykkede forsøg. Vi er henholdsvis 33 og 37 år og har været sammen i 11 år. Vores situation er den, at jeg ikke selv producerer mange æg og forventes at gå i overgangsalder tidligt. Derudover skal min mand have foretaget et udtræk, en såkaldt TESA (biopsi i testiklerne), for at få sædceller til mikro-inseminationsbehandlingen.
Vi søger derfor en kvinde, som har lyst og er villig til at donere flere æg, end de 4-6 æg det er tilladt at donere ved hjælp af en ukendt ægdonor fra fertilitetsklinikkens kartotek. Klinikken i Fredericia har derfor anbefalet os at søge en kendt donor, da vores chancer for befrugtet æg og en efterfølgende graviditet dermed bliver højere.
De kærligste hilsner
Anja og Søren

Herefter fik vi kontakt til vores kommende ægdonor og aftalte videre herfra

Første møde (Hvis I altså vælger at mødes)

Vi valgte selv at mødes med vores ægdonor, for på den måde at kunne mærke efter, om det var det rigtige match for os. Herunder er de ting jeg vil anbefale, at I får afstemt med jeres kommende ægdonor.

Hvordan skal selve donationen foregå?

  • På hvilken fertilitetsklinik skal ægdonationen foregå?
  • Medicin til ægdonor (Skal du sørge for det eller gør klinikken det)
  • Skal du som modtager være med til ægudtagning? (Jeg var med til vores, læs om min oplevelse i et kommende blogindlæg)
  • Økonomi – Får ægdonor sin kompensation via klinikken eller fra dig? (Det sidste er ikke ”lovligt”, men vi gjorde det fordi klinikken ikke gav kompensation til en kendt ægdonor.)

Når du bliver gravid og får ønskebarn

  • Hvor meget kontakt skal I have? Sørg for at forventningsafstemme!!

Det er så vigtigt at donor er med på, at du/I fx ikke ønsker kontakt, når du har opnået graviditet.

Jeg ved godt det er vildt svært at få talt om, da DU måske er bange for at skræmme din kommende ægdonor væk. Men det er bare så utrolig vigtigt at få talt om!

  • Lav fx en aftale om at det kun er jer der tager kontakt, men mindre der sker noget uopsættelig, hvis det er det DU/I ønsker.
  • HUSK altid at mærke efter, hvad der føles rigtig for dig/jer og lad vær’ med at overskride jeres egne grænser.

Det var mine aller bedste råd til jer. Ønsker dig held og lykke med rejsen og spørg endelig, hvis du har noget på hjertet 🙂

Kærligst Anja

FacebookDel blogindlæg på facebook

Mit navn er Anja Faber, jeg er 37 år gammel. Jeg bor sammen med min mand Søren og vores 2 børn, Ellienor og Elliott på knap 3 år og 1 år. Jeg er pt. på barsel med Elliott, men når jeg til august vender tilbage til arbejdslivet, er det som Sundhedskonsulent i Hedensted kommune.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *