Elliott Osvald,  Født for tidligt

Uge 7 – Første bad i 7 uger!

16-22 april 2020 – Indlægget kan læses på 5-6 min

Dag 43 – Fint besøg af Elliotts gudforældre

Vægt: 1533 gram, Hovedomfang: 27 cm

I dag kom vores nære vennepar på besøg, som også var Elliotts guldforældre. De havde ikke set Elliott siden hans dåb, for præcis en måneds siden, så de synes han var vokset enormt meget.

Til stuegang målte lægen Elliotts hovedomfang til 27 cm, det var 2 cm større end for 6 dage siden, så det virkede som en ret voldsom stigning. Men heldigvis var lægen ikke bekymret. Hovedomfanget blev fulgt nøje, da en stigning kunne indikere væske eller blødninger i hjernen.

Elliotts iltbehov, havde de seneste par dage været øget. Lægen vurderede dog, at det godt kunne skyldes at de havde sat ham ned til normal dosis af ”Peyona”, også kaldt koffein blandt sygeplejersken.

Til aften skete der store ting. Elliott skulle i bad for første gang…. Til at starte med var han ikke helt stolt ved situationen, men efter et stykke tid, så han ud til at nyde det.

Efterfølgende lavede en vores af vores faste sygeplejersker og Søren den sødeste video af Elliott siddende i kuvøsen. Se video her: https://www.instagram.com/frufaber/. Det var tydeligt, at se og høre, at det var hårdt for Elliott at være ”oprejst”.

Dag 44 – Intet skidt, at det ikke er godt for noget!(bogstaveligtalt)

Vægt: 1580 gram

Der var virkelig gang i Elliotts system og det måtte jeg for alvor sande, da jeg skulle pusle ham denne morgen. Da jeg løftede hans ben op, præsterede han at svine hele kuvøsen til i LORT!!! Jeg nåede heldigvis at flytte mig, inden jeg også blev ramt…

Om eftermiddagen tog vi ud til mine forældre i deres sommerhus i Juelsminde, for at hente Ellienor. Vi havde besluttet at tage hende med i Givskud Zoo dagen efter, så vi ville tage en overnatning hjemme.

Netop som vi skulle til at spise, begyndte jeg at få det mærkeligt og mine bryster blev vildt spændte…. Jeg forsøgte at malke ud, men der gik ikke 5 min, så var de lige så fyldte som før….

På vejen hjem ringede jeg til vagtlægen, da jeg også var begyndt at få feber…. Vagtlægen mente dog at det bare var ”mælkefeber”, hvad end det så betød…. Jeg fik at vide, at jeg skulle se tiden an, og tage et varmt bad og blive ved med at malke ud…. Mine bryster var lige ved at sprænge, så det var ikke lige frem fordi jeg tænkte , at det ville være yderst behageligt at begynde at malke ud….

Nå’ men min feber blev ved med at stige og Søren ringede atter til vagtlægen, som nu indvilligede de i, at jeg kom op på Horsens sygehus…. Der sad jeg så i et stuvende fyldt venteværelse og havde de vildeste smerter….. som jeg vil påstå kunne sammenlignes med mine fødsler…. Til sidst kunne jeg ikke mere og bad Søren om at få fat i noget smertestillende…. Men i stedet for blot at give noget smertestillende, kom jeg foran i køen, total optur! På det tidspunkt tænkte jeg ikke på hvem jeg snød foran, jeg skulle bare lindres for den ulidelige brystbetændelse.

Da vagtlægen så sagde, at det ikke var sikkert at brystbetændelsen, ville kunne lindres med penicillin, var jeg lige ved at gå i gulvet…… Heldigvis fik jeg det allerede bedre, inden vi forlod sygehuset igen, så jeg kunne ånde lettet op.

Dag 45 – Ikke mere “mælkebank”

Jeg var lettere mørbanket denne morgen, men jeg havde heldigvis fået det markant bedre og kunne holde smerterne ud. Jeg kunne pga. medicinen ikke længere levere mælk til mælkebanken, hvilket jeg havde gjort de sidste 4-5 uger. En god gerning, som var med til at sørge for, at alle nyfødte børn kunne få “frisk” modermælk, nærmest leveret til døren. Elliott modtog de første par timer efter fødslen også modermælk fra en donor, indtil min egen produktion var kommet i gang.

Jeg var faktisk lettet over ikke længere at skulle levere til mælkebanken, da det var en anelse omstændigt i forhold til hygiejne og andre forholdsregler med opbevaring mv.

Vi besluttede os for, at droppe Givskud og tage direkte på sygehuset. I stedet for, fik vi besøg af Sørens mor, søster og niece om formiddagen og til eftermiddag kom et hold gode venner og besøgte os.

Dag 46 – Elliott flyttes

1595 gram

Store dreng 🙂

Mens farmand sad med Elliott fra morgenstunden, kørte frk. E og jeg til Bellevue strand. På vejen skulle vi lige forbi lagkagehuset i Risskov, efter en kop kaffe til mor og en børnebolle til Ellienor.

Kvalitetstid

Tilbage på sygehuset!

Jeg havde i et stykke tid talt med personalet, om at få en seng ind ved siden af Elliotts kuvøse, for at kunne sidde lidt bedre, når han lå ude hos mig. Her til eftermiddag var seng blevet installeret og vi lå nu og slappede af, men hver gang jeg forsøgt at vende mig, fald hans tryne af og ilten fes ud… Det blev til sidst en smule utrygt, da Elliotts iltmætning faldt hver gang…. Men det lykkes til sidst at finde en stilling, der passede os begge.

Til aftens skulle moren luftes nede i byen samme med hendes ”gamle” gymnasie-veninder. Åhh det var dejligt at være udenfor sygehusets vægge og spise lidt god mad og drikke et enkelt glas vin…. Der var visse fordele ved at malke ud, nemlig at jeg bare kunne kassere mælken, også kunne Elliott blot få noget af det, jeg havde liggende i fryseren 😊

Da jeg kom tilbage fra min lille smuttur, var personalet klar til at flytte Elliott ind på stue 6…. Et endeligt farvel til intensiv stue 7 var lige forude. Ret vildt at tænke på…. Nu ventede en ny hverdag med et nyt hold sygeplejersker på den anden side af vagtstuen.

Elliott klarede flytning flot og jeg havde besluttet mig for at sove hos ham den nat, da vi havde stuen for os selv. MEN kl. 01.30 måtte jeg opgive og gå ovre på forældrevingen for at få sovet lidt…. Jeg kunne simpelthen ikke abstrahere fra de mange nye lyde og alt for meget lys fra hans maskiner og udstyr.

Dag 47 – Første amning

Efter knap 5 timer søvn sad jeg igen hos Elliott, lidt mat i betrækket, men så var det luksuriøst at kunne ligge behageligt i en seng, i stedet for en at sidde i en stol.

Om eftermiddag kom Søren og Ellienor og vi tog en tur i Tivoli Friheden. Vi havde købt årskort, så vi bare kunne køre derind når vi havde lyst eller trængte til at blive luftet lidt.

Til aften, da Søren har lagt Elliott i kuvøsen, var han meget vågen og ville gerne sutte på hans finger. Derfor tog vi chancen og prøver at lægge ham til, for at se om han måske ville ammes…. Og mod forventning tog han fra, on/off i hele 30 min, – mega sejt af en første gang!

Dag 48 – En dag ude…

Jeg var tidligt på færde hos Elliott i dag, da vi skulle til brunch hos min søster og fejre min nieces 4-års fødselsdag.

Efterfølgende kørte vi til Hedensted. Søren skulle over i vores sommerhus på Bornholm, for at se vores nylavet anneks og tage imod de alle møbler jeg havde bestilt. I min iver, var jeg vis kommet til at bestille lige rigeligt….

Jeg ringede i løbet af dagen, for at høre til Elliott, som heldigvis klarede sig eksemplarisk. Jeg havde det altid meget ambivalent med at køre fra ham, for jeg synes i bund og grund ikke at det var i orden af forlade ham. Men personalet mindede mig om, at det var vigtigt at komme lidt ud og få tanket lidt ny energi. Samtidig var det også vigtig for Ellienor, at se sin mor i andre omgivelser end på sygehuset.

Dag 49 – 7 uger i dag – Tillykke Elliott 😊

Vægt: 1700 gram

Jeg fik et lift til Skejby af mine forældre. Men far havde ikke set Elliott siden barnedåben, så han synes det var på tide. Han bor til dagligt i mine forældres sommerhus i Juelsminde, mens min mor bor i deres lejlighed i Skanderborg, indtil hun om 6 arbejdsdage langt om længe kan gå på pension 😊

Elliott var rykket ind på stue 5, da afdelingen skulle modtage tvillinger på stue 6. Flytningen betød, at vi nu var rykket endnu et skridt væk fra vagtstuen…. Jo længere væk Elliott kom, jo bedre klarede han sig, så det var positivt!

Om eftermiddagen stod jeg og masserede Elliotts mave, for at få gang i den og han kvitterede kort efter…. Fejlagtigt troede jeg at han var færdig, med det resultat at han sked en ordentlig stråle ud på mig…. Alletiders Elliott, det var da virkelig lækkert…. Tak min skat :-/

FacebookDel blogindlæg på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *