Elliott Osvald,  Født for tidligt

Uge 12 – Flashback til tiden på intensiv!

21.-27. maj 2019 – Indlægget kan læses på 4-5 min

Dag 78 – Dagen hvor jeg fik flashback til tiden på intensiv

Jeg var lettere groggy her til morgen, da jeg havde ”stået” for begge Elliotts natlige måltider. Nogle gange havde jeg den luksus, at nattevagten hvis hun havde tid, kom ned og gav det ene af måltiderne, så jeg kunne få mere end et par timers sammenhængende søvn. Elliott skulle have aften-/natmåltider kl. 22, kl. 01, kl. 04 og kl. 07. Hvert måltid inkl. udmalkning, tog ca. 1 time fra mit vækkeur ringede, til jeg atter kunne lægge hovedet på puden igen….

Til stuegang valgte lægerne at skrue ham ned til flow 6. Den dag han blev lagt i HNF/High-Nasal-Flow gik han hurtigt fra flow 8 til 6, men han kæmpede for meget med vejrtrækningen efterfølgende, at de valgte at skrue op igen. Men 2. gang skulle forhåbentlig være lykkens gang. Lægen sagde sågar, at han muligvis ville komme helt ud af HNF’en dagen efter….. Og så ville han være helt uden støtte.

Men sådan skulle det ikke gå

Hen på eftermiddagen deltog jeg i det obligatoriske førstehjælpskursus, som var et alle forældre skulle igennem inden udskrivelse.

Da jeg var retur på stuen, lavede Elliott 2 mega pulsfald og blev fuldstændig bevidstløs. Jeg var i chok, og fik flashback til de mange uger på intensiv stue 7! Det var modbydeligt, og mindede mig atter om hvor skrøbelig han stadigvæk var. Han blev efterfølgende skruet op i flow 8 igen…. Ikke sjovt når det går tilbage i stedet for frem. Udsigten til at komme hjem blev lige forlænget der….

En ramt lille mus efter dagens hændelse – total flashback 🙁

Dag 79 – Taknemmelighed

Vægt: 2710 gram, Længde: 45 cm, hovedomfang: 33 cm

Natten forløb med en meget urolig søn ved min side, og kl. 4 valgte sygeplejersken at tage ham med ned på stue 4 resten af natten, så jeg kunne få sovet lidt.

Åh de sygeplejersker altså…… De har og vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Altid klar med en hjælpende hånd, og en intuitiv evne til at læse Elliotts og mine behov. Taknemmelighed er et fattigt ord!

Dagen bød heldigvis kun på få pulsfald og intet mindre end 4 amninger 😊

Dag 80 – Ups I did again!

Jeg var igen faldet i søvn til Elliotts måltider om natten. En ting var at falde i søvn mens jeg ammede, en anden var, at jeg også gjorde det, mens jeg gav ham sonde i nattens løb. Ikke så heldigt, for så fik stakkels Elliott jo ikke noget at spise….ups!

Endnu en øjenundersøgelse blev fortaget i dag og fortsat uden anmærkninger, ny kontrol blev derfor 14 dage senere.

Et smut til psykolog

Sidst på eftermiddagen tog Søren og jeg til vores første psykologsamtale. Det var mit store ønske, at vi kunne blive lidt klogere på hinanden, og hvorfor vi har reageret så forskelligt igennem hele indlæggelsen. Men for pokker hvor var det svært, for vi havde virkelig oplevet denne livskrise på helt forskellige måder, og det er først her et år senere, at jeg i bagklogskabens klare lys kan se, hvordan mine reaktioner og handlinger i flere henseender havde påvirket Søren og vice versa.

Dag 81 – Måske i flow 6 efter weekenden

Til stuegang aftalte vi med overlægen, at Elliott skulle i flow 6 efter weekenden, også var det blot at krydse fingre for, at det ville lykkes denne gang. Hun fortalte også, at vi kunne komme hjem, når Elliott kunne klare sig uden HNF’en eller anden iltstøtte i en uge. Men vi fornemmede, at vi som minimum skulle være på afdelingen frem til hans 3 mdr. vaccine den 4. juni 2019.

Hvis vi mod forventning skulle blive udskrevet inden, skulle vi retur på sygehuset, og indlægges til observation i 48 timer efter vaccinationen, for at kunne have hjælpen tæt på, hvis han skulle reagere på vaccinationen. Inden hjemkomsten skulle vi ligeledes have foretaget en hørescreening.

Dagen bød også på en tur i Leo’s legeland med Ellienor i anledningen af forældrenes bryllupsdag 😊

Dag 82 – Klar til endnu en fest

Der blev hygget ekstra meget denne morgen, da Elliott senere skulle passes på stue 6. Vi skulle nemlig til vores nevøs konfirmation i Hedensted.

Klar til festivitas 🙂

Selvom vi nu boede på en familiestue på afdelingen, var personalet fortsat hjælpsomme og flinke til at minde os om, at det var helt okay fortsat at tage ud af huset, selvom vi nu havde ”ansvar” for at passe ham selv😊

Det blev en dejlig dag, og på turen tilbage afleverede jeg Ellienor hos min forældre, da de skulle på tur til Hvidbjerg med min søster og hendes familie. En tur vi skulle have været med på sammen, men som vi måtte have tilgode.

Dag 83 – Rolig dag med tid til voksensnak.

En stille dag på familiestue 1, hvor vi kunne hygge ekstra meget om Elliott og os selv, nu hvor Ellienor var på tur med min familie. Så der blev bestilt sushi og wok, og vi fik mulighed for lidt tiltrængt voksentid.

I morgen ventede flow 6, så vi var en lille smule spændte på Elliotts reaktion.

Dag 84 – 12 uger gammel og nu i flow 6

Vægt: 2900 gram

Elliott blev allerede fra morgenstunden skruet ned i flow 6 og han klarede det så flot. Jeg må indrømme, at jeg havde været meget nervøs og var derfor utrolig lettet over at det nu var veloverstået.

Min store dreng 🙂

I dag rundende Elliott 12 uger og det var ret vildt at tænke tilbage på de 12 uger, vi havde været igennem sammen med ham. Det er fortsat uvirkeligt for mig, at han klarede det så godt, som han gjorde. Han var gået fra 740 gram til 2900 gram, startede i respirator på dag 0 og lå nu dag 84 kun i HNF, og måske helt uden noget støtte indenfor kort tid.  

I morgen stod det på endnu en milepæl, nemlig jans 3 mdr. vaccine.

Meget glad for den lille blæksprutte, som han elskede at putte med.

Tak for fordi du læste med 😊

Kærligst Anja

FacebookDel blogindlæg på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *