Elliott Osvald,  Født for tidligt

Uge 9 – Elliott uden ilt!

30. april – 6. maj 2019 – Indlægget kan læses på 5 min

Dag 57 – Moren helt rundforvirret fra morgenstunden

Puha sikke en morgen. Jeg havde sovet over mig, og da jeg tjekkede min telefon, kunne jeg se, at der er kommet brev i min E-Boks fra VIA. Shit tænkte jeg, så var min karakter på projektopgaven allerede ankommet……

Jeg åbnede straks ”brevet” og så et 5-tal, et A og et 12-tal og tænker øv et 5-tal, men okay så er opgaven i det mindste bestået…. Indtil det går op for mig, at der jo ikke var et 5-tal på den nye skala……. Fu… ”JEG HAR FÅET 12”!!!!

Da jeg havde sundet mig et kort øjeblik, skyndte jeg mig over til Elliott, hvor jeg straks gik i gang med vores daglige rutiner. Han fik en grundig elevatorvaske, med skift af tryne og grime og til sidst et bleskift, inden turen gik ud til mor og lidt tiltrængt puttetid.

Til eftermiddag kom min søster og sad med Elliott, da jeg havde besluttet at køre hjem at spise og putte Ellienor, inden jeg atter kørte retur til Skejby

Dag 58 – Stolt mor 🙂

”Sødeste Elliott, du vokser og vokser og det samme gør din mors kærlighed til dig. Du er, til trods for din unge ankomstalder, allerede en stærk og bestemt lille dreng.”

Sygeplejerskerne på afdelingen roste ham til skyerne og lægerne var imponeret over hvor godt han klarede sig, hvilket gjorde mig som mor vildt stolt og samtidig utrolig tryg.

Til stuegang overvejede de, at reducere hans tryk ned i lungerne til 5, fordi han klarede sig så godt og mere eller mindre lå på 21% ilt svarende til atmosfærisk luft.

Aftenen sluttede af med et tiltrængt bad, som Elliott så ud til at nyde 😊 Han var begyndt at klare hans badeture uden behov for ilt hele tiden. Det vil sige, at han formåede, som på billedet, at være uden ilt i perioder. Det var så dejligt, at se hans ansigt uden grime og tryne.

Elliott – lækker og nyvasket 🙂

Dag 59 – En tiltrængt slapperdag

En fuldstændig afslappende dag, hvor Elliott og jeg bare lå og hyggede os fra morgenstunden og helt hen på eftermiddagen, kun afbrudt af en kort kaffepause med en kære veninde.

Vi fik i løbet af dagen besøg af en af vores tidligere sygeplejersker fra Elliotts tid på intensiv stue 7. Hun mente, at vi måske kunne komme hjem i THO allerede om et par ugers tid. THO er Tidlig-Hjemme-Ophold, hvilket betyder at vi kunne blive udskrevet fra afdelingen, men stadigvæk ville blive fulgt derhjemme af afdelingens THO-sygeplejersker.

Åh…tanken om at kunne komme hjem virkede fuldstændig surrealistisk, men hvor ville det være fantastisk, hvis udsigten til at komme hjem, blot var 2 uger ude i fremtiden…. Og derfor skulle amningen altså også snart til at lykkes på daglig basis, i dag havde ikke været succesfuldt!

Dag 60 – Date Night

Søren og jeg var hos Elliott det meste af dagen, da vi hertil aften skulle ud at spise på Michelin-restauranten, MeMu i Vejle. Det glædede vi os til 😊

Ellienor var afsat til mormor og bedstefar i Juelsminde og min søster kom og var sammen med Elliott. Det var virkelig en gave, at min søster havde lyst til at være hos ham, da det gjorde det en lille smule lettere at “forlade” ham.

Vi var blevet opmærksomme på, at når Elliott lå ude hos en af os, så lavede han sjældent fald i iltmætning og de få han lavede rettede han selv. Det var positive tegn.

Dag 61 – Elliott 2 måneder i dag

Jeg afløste min søster kl. 9.00, lidt træt og ør i kroppen, efter en forrygende aften på Restaurant Memu med lækker mad og tilhørende vinmenu.

Et besøg værd og ikke mindst et tiltrængt getaway 🙂

Derfor var det også ekstra dejligt, at Elliott havde lyst til at putte og hygge med sin mor det meste af dagen. Han var begyndt at være mere og mere vågen og jeg var så småt begyndt at kunne pludre lidt med ham.

Hen på eftermiddagen kom vores kære naboer x 2 på besøg. Jeg havde sørget for, at lave lidt lækkert tapas i køkkenet på Forældrevingen. Det blev til endnu en hyggelig aften, dog i knap så luksuriøse rammer, som dagen før, men det betød ikke spor, for selskabet fejlede bestemt ingenting. Det var bare rart og trygt, at være sammen med mennesker, som holder af en og ville en det bedste 🙂

Kl. 22 sagde jeg godnat til Elliott og gik i seng.

Dag 62 – Besøg af gudforældrene

Far fik hyggestunden fra morgenen, mens Ellienor og jeg tog vores sædvanlige tur til stranden med det obligatoriske smut forbi Lagkagehus efter kaffe og en børnebolle.

Bellevue Strand

Til formiddag fik vi besøg Elliotts gudforældre og deres søn Magnus, som kom med brunch. Det fandtes ikke noget bedre under vores indlæggelse end når vi fik besøg, og de så ovenikøbet havde mad med 🙂

Resten af dagen gik med hygge på stue 5 og ikke mindst utallige forsøg på amning, dog uden held igen i dag……

Dag 63 – 9 uger gammel

Vægt: 2212 gram

Elliott havde haft en god nat sammen med en ny-ansat sygeplejerske på afdelingen. Elliott havde haft tynd mave, så hun havde undladt at give ham lactulose.

Amningen lykkes endelig i dag á 2 x 10 min., jubiii! Det blev fejret sammen med mormor, der var kommet forbi til en gang frokost. Det var utrolig betryggende, at have sin mor så tæt på og at hun ofte kiggede forbi. Det var rart at vide, at jeg kunne ringe efter hende, hvis jeg havde behov for det.

Til stuegang var det vores søde kontaktelæge, der kom forbi. Hun vurderede, at det var på tide at vi prøvede, at skrue Elliott ned i tryk 5. Samtidig nævnte hun, at der nok ikke ville gå så lang tid, før vi nærmede os en familiestue!

En familiestue var et lille værelse på afdelingen, som man havde for sig selv. Ideen var, at vi som forældre skulle varetage det meste af plejen af vores barn selv og dermed også have mere privatliv som indlagt familie.

Om eftermiddagen tog jeg til informationsmøde omkring THO – Tidlig-hjemme-ophold. Da jeg kom tilbage på stuen sammen med forældrene til vores stuekammerat, var der total kaos. Det viste sig, at den sygeplejestuderende, som var tilknyttet vores stue, var besvimet og nu var i færd med at blive kørt væk fra afdelingen til observation…….

Aftenen sluttede af med en tiltrængt hyggestund med mini E.

FacebookDel blogindlæg på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *